Rutes i excursions

Ens encanta el nostre entorn! És per això que volem ensenyar-te les rutes que coneixem de manera que puguis gaudir-les tal i com ho hem fet nosaltres. A més, amb el dispositiu Garmin que incorporen les nostres ebikes et seran molt fàcil de seguir!

Les rutes són orientatives, es poden adaptar a les necessitats i gustos dels ciclistes. Pots trobar-ne el track al nostre Wikiloc. 

El codi de les rutes indica la zona (la lletra) i la dificultat (10 fàcil, 20 intermig, 30 avançat , 40 amb parada per recarregar la bateria).

* El suplement de transport inclou el transport de les biciclets des de la nostra seu (a Sant Llorenç de Morunys o Manresa) fins al lloc de partida i arribada.

Busa, la Vall d'Ora i Capolat

avisuals/turismevalldelord
avisuals/turismevalldelord

Al voltat del curs del riu d'Aiguadora, hi trobem la vall que fa honor al seu nom, la Vall d'Ora. És una vall plena de racons màgics enmig de la naturalesa.

El riu transcorre entre les abrubtes parets de Busa i Valielles, un altiplà amb una elevació al voltant dels 1500 metres sobre el nivell del mar amb unes vistes immillorables.

Les nostres rutes travessen dues majestuoses fagedes que a la tardor, mostren els seus característics tons vermellosos des de lluny.

Al costat del riu, hi trobem l'emblemàtica església romànica de Sant Pere de Graudescales.

Rutes proposades:

 • A30 Capolat i el riu d'Aiguadora (26,2 km + 437m - 773m). Durada aproximada: 1/2 dia*
 • A30 Sant Pere de Graudescales, Busa i Valielles (21,6 km +-651m). Durada aprox: 1/2 dia*
 • A30 Altiplà de Busa (19,4 km +642m -620m). Durada aproximada: 1/2 dia*

Aquest estiu recomanem moltíssim aquesta zona, ja que les nostres rutes passen per racons molt bonics d'aigua (gorgs, cascades, etc) on t'hi podràs refrescar i gaudir d'una tarda de bicicleta i bany.

Guixers i Gósol

Guixers és un municipi del Solsonès format per petits nuclis rurals disseminats. 

S'hi poden trobar fins a set ermites, com per exemple, la de La Corriu o la de Puig Aguilar. Cada una d'elles té la seva pròpia història i encant. 

Pratformiu és característic pels seus terrers, un fenòmen geològic natural molt recomanable de visitar.

Seguint el curs del riu de Valls, tot passant per racons màgics com el Pont Cabradís, arribem a Gósol, situat a peus de la immponent Serra del Cadí i l'emblemàtic Pedraforca

La seva plaça major és el lloc ideal per parar a prendre alguna cosa i descansar durant la ruta.

Rutes proposades:

 • G10 Veïnats de Sisquer i Montcalb. Durada aproximada: 1/2 dia*
 • G20 Molí de la Corriu. Durada aproximada: 1/2 dia*
 • G30 Pratformiu i Puig Aguilar (21,6km +-759m). Durada aproximada: 1/2 dia*
 • G30 Molí d'en Güell (30,4 km +-986m de desnivell). Durada aproximada 1/2 o 1 dia*
 • G40 Gósol per Vilacireres (35,8 km +-997m). Parada per dinar i recàrrega de la bateries a Gósol. Durada aproximada: 1 dia o 2 dies*

Sant Llorenç de Morunys, La Coma i La Pedra

Sant Llorenç de Morunys, és la capital de la Vall de Lord i alhora el segon poble amb més habitants del Solsonès. Hi ha una gran varietat d'activitats turístiques durant tot l'any.

Més cap al nord, seguit el riu Cardener, hi trobem els veinats de la Coma i la Pedra, dos nuclis amb cases fetes majoritàriament de pedra i amb molt encant.

Des de qualsevol punt es pot veure el pantà de la Llosa del Cavall, d'un color blau turquesa molt característic.

També hi ha el Santuari de Lord, un monestir situat a un altipà on només s'hi pot arribar a través d'unes escales.

Rutes proposades:

 • V10 Balmes del Santuari (12,2km, +-413m). Durada aprox: 1/2 dia.
 • V10 Ruta dels hiverns i La Coma (14,9 km,  +-564m). Durada aprox: 1/2 dia
 • V30 Urb. del Port del Comte i mirador de la creu del Codó per Ca l'Andal (22,9 km, +806 -1030m). Durada aprox: 1/2 dia (o un dia si es vol parar a dinar al Port del Comte).
 • V40 La Pedra i Guixers (36,7 km +-1212m). Durada 1/2 dia o 1 dia.

Port del Comte, Tuixent i la Vall de la Vansa

La Serra del Port el Comte, elevada darrere el poble de Sant Llorenç de Morunys, ens proporciona rutes per un tipus de paisatge diferent: l'alta muntanya. A més,  disposa d'unes vistes espectaculars degut a la seva altitut.

A la vessant nord d'aquesta, s'hi troben les pistes d'esquí de fons de Tuixent - La Vansa. Quan es fon la neu, es converteixen en magnífics senders per anar en bicicleta.

Darrere del Port del Comte i a peus del Cadí, hi ha la Vall de la Vansa i la de Tuixent,  habitada per petits pobles com Josa, Tuixent i Ossera.

Aquesta zona ofereix rutes per llocs molt tranquils, d'ambient rural d'alta muntanya. 

Rutes proposades:
 • P10 Pla de l'Arp. Durada aproximada: 1/2 dia*
 • P20 Volta pel Pla de Bacies (22.8 km +-656). Durada aproximada: 1/2 dia*
 • P20 Cim del Pedró dels Quatre Batlles Durada aproximada: 1/2 dia o 1 dia*
 • T30 Visita a Ossera per Coll de BucDurada aproximada: 1/2 dia o 1 dia*
 • T40 Gósol des de Tuixent. Durada aproximada: 1 dia* (Parada per carregar les bateries i dinar a Gósol)
 • Estivella Enduro Bike Park: pels més atrevits hi ha tracks pensats per descens de diferents dificultats. Podeu trobar més informació al compte d'instagram de @estivellaendurobikepark

Serra d'Ensija i Rasos de Peguera

La Serra d'Ensija és una muntanya emblemàtica del Berguedà i compta amb un refugi per fer-hi posada. El seu cim, la Gallina Pelada, és molt concorregut per excursionistes de tot tipus. 

Al sud, hi ha els Rasos de Peguera, on encara s'hi pot veure l'antiga estació d'esquí. Encara més avall, hi trobem la Serra de Queralt, amb precisoses vistes de Berga i la part sud de la comarca.

Aquesta zona del Berguedà ofereix rutes que visiten llocs preciosos sempre envoltats de bosc; des de rius fins a vistes panoràmiques des d'alta muntanya, tot visitant pobles com Saldes i Vallcebre.

Rutes proposades:

 • B30 Rasos de Peguera (29,9 km + 605m - 1082m). Durada aproximada: 1/2 o 1 dia*
 • B40 Vallcebre per Fumanya (47,9 km +1215m - 1823m). Parada per dinar i recàrrega de les bateries a Vallcebre. Durada aproximada: 1 dia*


Cambrils i la Ribera Salada

Actualment estem treballant per facilitar-vos les rutes en aquesta zona, disculpeu les mol·lèsties.

A la banda occidental de la Vall de Lord, hi trobem una zona que contrasta amb la resta. És una regió on hi abunden les roques, un ambient més sec i uns congostos feréstecs, que deixen lloc a espais màgics ben curiosos.

La Ribera Salada és un riu que serpenteja per les roques del d'Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera. El Pont del Clop, és un indret ideal per guadir d'aquest riu a l'estiu.

A la part alta de la zona, hi trobem el municipi d'Odèn que englova petits nuclis com Cambrils i Canalda, plens de masies, algunes d'elles reconvertides en allotjaments rurals.