Rutes i excursions

Ens encanta el nostre entorn! És per això que volem ensenyar-te les rutes que coneixem de manera que puguis gaudir-les tal i com ho hem fet nosaltres. Amb el dispositiu Garmin que incorporen les nostres ebikes et seran molt fàcil de seguir!

Les rutes són orientatives, es poden adaptar a les necessitats i gustos dels ciclistes. Pots trobar-ne el track al nostre Wikiloc. 

Busa, la Vall d'Ora i Capolat

avisuals/turismevalldelord
avisuals/turismevalldelord

Al voltat del curs del riu d'Aiguadora, hi trobem la vall que fa honor al seu nom, la Vall d'Ora. És una vall plena de racons màgics enmig de la naturalesa.

El riu transcorre entre les abrubtes parets de Busa i Valielles, un altiplà amb una elevació al voltant dels 1500 metres sobre el nivell del mar amb unes vistes immillorables.

Al costat del riu, hi trobem l'emblemàtica església romànica de Sant Pere de Graudescales.

Les nostres rutes travessen dues majestuoses fagedes que a la tardor, mostren els seus característics tons vermellosos des de lluny. 

Llocs d'interès: Busa, Aiguadora, Ecomuseu de la Vall d'Ora, la Cascada, Mirador dels Presidents, boixos centenaris, masia El Pujol, fageda de la Mina, Capolat, la Cantina de Llinars, Càmping d'Aiguadora, Santuari dels Tossals, Valielles, Tulip Farm, Sant Pere de Graudescales.

Guixers i Gósol

Guixers és un municipi del Solsonès format per petits nuclis rurals disseminats. 

S'hi poden trobar fins a set ermites, com per exemple, la de La Corriu o la de Puig Aguilar. Cada una d'elles té la seva pròpia història i encant. 

Pratformiu és característic pels seus terrers, un fenòmen geològic natural molt recomanable de visitar.

Seguint el curs del riu de Valls, tot passant per racons màgics com el Pont Cabradís, arribem a Gósol, situat a peus de la immponent Serra del Cadí i l'emblemàtic Pedraforca

La seva plaça major és el lloc ideal per parar a prendre alguna cosa i descansar durant la ruta.

Llocs d'interès: Pratformiu, ermita de Santa Maria de Puig Aguilar, el Molí de la Corriu, Valls, Pont Cabradís, Gósol, Coll de la Mola, Sisquer i Montcalb, Bonner, cap d'Urdet, serra del Verd, poble de Gósol, el Pedraforca, castell de Gósol, Feners i l'Espà, Planells de Sastró.

Sant Llorenç de Morunys, La Coma i La Pedra

Sant Llorenç de Morunys, és la capital de la Vall de Lord i alhora el segon poble amb més habitants del Solsonès. Hi ha una gran varietat d'activitats turístiques durant tot l'any.

Més cap al nord, seguit el riu Cardener, hi trobem els veinats de la Coma i la Pedra, dos nuclis amb cases fetes majoritàriament de pedra i amb molt encant.

Des de qualsevol punt es pot veure el pantà de la Llosa del Cavall, d'un color blau turquesa molt característic.

També hi ha el Santuari de Lord, un monestir situat a un altipà on només s'hi pot arribar a través d'unes escales.

Llocs d'interès: poble de Sant Llorenç de Morunys, les Fonts del Cardener, els nuclis La Coma i la Pedra, Font de la Puda, ermita de Sant Serni del Grau, ermita de Santa Creu del Roser, mirador i àrea de picnic de la Creu del Codó, Santuari de Lord, embassament de la Llosa del Cavall, xurreria de Coll de Jou. 

Port del Comte, Tuixent i la Vall de la Vansa

La Serra del Port el Comte, elevada darrere el poble de Sant Llorenç de Morunys, ens proporciona rutes per un tipus de paisatge diferent: l'alta muntanya. A més,  disposa d'unes vistes espectaculars degut a la seva altitut.

A la vessant nord d'aquesta, s'hi troben les pistes d'esquí de fons de Tuixent - La Vansa. Quan es fon la neu, es converteixen en magnífics senders per anar en bicicleta.

Darrere del Port del Comte i a peus del Cadí, hi ha la Vall de la Vansa i la de Tuixent,  habitada per petits pobles com Josa, Tuixent i Ossera.

Aquesta zona ofereix rutes per llocs molt tranquils, d'ambient rural d'alta muntanya. És la zona més freqüentada a l'estiu pels nostres clients!

Llocs d'interès: pla de Bacies, cim del Pedró dels 4 Batlles, cim del Puig de Les Morreres, mirador de l'Arp, Prat Llong, urbanització del Port del Comte, estació d'esquí alpí del Port del Comte, estació d'esquí de fons de Tuixen la Vansa, coll de Port, Cambrils i Alinyà, coll de Buc, pobles de Josa, Tuixent, Fórnols, Cornellana... serra del Cadí, ermita de Sant Julià dels Garrics, Ossera, el museu de les Trementinaires, formatgeria Serrat Gròs, restaurant de cuina d'autor de Ca l'Amador.

Serra d'Ensija i Rasos de Peguera

La Serra d'Ensija és una muntanya emblemàtica del Berguedà i compta amb un refugi per fer-hi posada. El seu cim, la Gallina Pelada, és molt concorregut per excursionistes de tot tipus. 

Al sud, hi ha els Rasos de Peguera, on encara s'hi pot veure l'antiga estació d'esquí. Encara més avall, hi trobem la Serra de Queralt, amb precisoses vistes de Berga i la part sud de la comarca.

Aquesta zona del Berguedà ofereix rutes que visiten llocs preciosos sempre envoltats de bosc; des de rius fins a vistes panoràmiques des d'alta muntanya, tot visitant pobles com Saldes i Vallcebre.

També és molt recomanable visitar els cingles de Vallcebre i el famós Pi de Les Tres Branques

Llocs d'interès: cim de la Gallina Pelada, Rasos de Peguera, llac de Tumí, cingles de Vallcebre, els pobles de Saldes, Vallcebre i Maçaners, les mines de Sant Corneli, el poble abandonat de Peguera, Santuari de Queralt, el Pi de les Tres Branques, Gresolet, refugi dels Rasos de Peguera, la ciutat de Berga, el pont de Pedret, mirador de la Figuerassa, Santuari de Corbera, cim d'Estela

Cambrils i la Ribera Salada

A la banda occidental de la Vall de Lord, hi trobem una zona que contrasta amb la resta. És una regió on hi abunden les roques, un ambient més sec i uns congostos feréstecs, que deixen lloc a espais màgics ben curiosos.

La Ribera Salada és un riu que serpenteja per les roques del d'Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera. El Pont del Clop, és un indret ideal per guadir d'aquest riu a l'estiu.

A la part alta de la zona, hi trobem el municipi d'Odèn que englova petits nuclis com Cambrils i Canalda, plens de masies, algunes d'elles reconvertides en allotjaments rurals.

Llocs d'interès: el Pont del Clop, la ribera Salada, Camrbils, Canalda, el pont tibetà, Sòbol, Timoneda, el zoo del Pirineu, el salí de Cambrils, l'Alzina d'Alinyà, els trumfos d'Odèn, el Montnou.